Het aantal inbraken in Nederland is de afgelopen jaren flink gedaald. Toch zijn er in 2021 nog 23.500 meldingen van inbraken bij de politie gemeld. Dit wil je als bewoner echt voorkomen. Je wilt niets liever dan je persoonlijke spullen en woning zo goed mogelijk beschermen. Dit kun je doen door de juiste vormen van inbraakpreventie. Benieuwd hoe je dat doet? Wij geven tips!

Camera’s

Met een goed camerasysteem monitor je alles wat er rondom de woning gebeurd. Een eventuele diefstal van een auto is meteen vastgelegd. Met een camera kun je alles achteraf terugzien waardoor inbrekers jouw woning ook snel zullen laten schieten. Ze willen namelijk niet achteraf gepakt worden. 

Door middel van een makkelijke app op je smartphone of tablet kun je, zelfs op afstand, altijd in de gaten houden wat er gebeurd. Je camerasysteem kan daarnaast gekoppeld worden aan je inbraakalarm. Zo wordt de politie voorzien van alle informatie om snel in actie te kunnen komen. 

Alarmsysteem

Met een alarmsysteem gaat er een alarm af als er op een ongewenst tijdstip beweging gesignaleerd wordt. Dit kan een openslaande deur zijn of gewoon een beweging van iemand. Maak ook duidelijk kenbaar dat je een alarmsysteem hebt, want dit weert de meeste criminelen al. 

Sluit alles af

Natuurlijk zit er ook een stukje eigen verantwoordelijkheid bij inbraakpreventie. Veel inbraken vinden nog steeds plaats doordat mensen de woning niet goed afsluiten. Zorg er dus voor dat alle ramen en deuren goed afgesloten zijn. 

Om de beste inbraakpreventie te hanteren is een combinatie van bovenstaande nodig. Dan is de kans op inbraak het kleinst. 

Ben je benieuwd of jouw woning helemaal voldoende beschermd is? Vraag de gratis veiligheidsscan aan. 

Beveiligingscamera

Dit bericht delen met uw netwerk?