De zomervakantie in het zuiden van het land gaat vandaag officieel van start! Dus het aftellen naar die welverdiende vakantie is nu écht begonnen, maar helaas is dit ook de perfecte timing voor inbrekers om toe te slaan. Daarom hebben wij 8 tips verzameld die de kans op een inbraak tijdens je vakantie kunnen verkleinen:

1.Vertel niet dat je weg bent
Probeer zo min mogelijk mensen in te lichten over je vakantie. Hoe minder mensen het weten, hoe beter. Zet het absoluut niet op social media, want inbrekers gebruiken dit ook.

2. Laat het lijken alsof je huis bewoond is
Geef de indruk dat je huis bewoond is. Laat wat kopjes staan en leg een krant op tafel. Zorg dat er een auto (eventueel van de buren) voor de deur staat en zet een tijdschakelaar in voor je lampen zodat deze af en toe aanspringen. Zo lijkt het alsof er toch mensen thuis zijn.

3. Laat geen post liggen
Zorg dat er regelmatig iemand langskomt die de post op kan ruimen. Deze post gaat zich anders opstapelen en dat is bij sommige voordeuren goed zichtbaar. Voor inbrekers is dit een teken dat mensen op vakantie zijn dus probeer dit te voorkomen.

4. Sluit alles goed af
Zorg dat je alles dubbelcheckt voor je weggaat. Zijn al ramen en deuren goed afgesloten?

5. Maak een WhatsApp-chat aan met de buurt
Zo kun je elkaar op de hoogte houden als je iets niet vertrouwd. Dit kun je ook zichtbaar maken door een verkeersbord met ‘buurtpreventie’ te plaatsen, want zo schrik je inbrekers ook af.

6. Berg kostbare spullen op
Zorg dat kostbare spullen uit het zicht zijn. Laat je iPad of laptop niet op tafel liggen.

7. Stel je buitenlamp in op beweging
Een buitenverlichting die plots aanspringt bij beweging is een no-go voor inbrekers. Dit schrikt namelijk enorm af. Zorg dat je deze goed hebt ingesteld voor je op vakantie gaat.

8. Installeer een alarmsysteem
Mocht er toch iets gebeuren, wees dan goed voorbereid met een alarmsysteem. Dit houdt inbrekers hopelijk buiten de deur.

Je weet helaas nooit wat er kan gebeuren, maar één ding is zeker en dat is dat je met deze tips de kans op een inbraak wel verkleint. En dan is het nu tijd om te gaan genieten van die welverdiende vakantie.

zonnebril tijdschrift slippers schelpjes

Dit bericht delen met uw netwerk?