‘HOFLEVERANCIER’ ROC TER AA IN HELMOND

Belangstelling voor techniek heeft Daan de Veth (19) al van jongs af aan. Eigenlijk alles waar 230 volt spanning op zit, heeft zijn mateloze interesse. Dat Daan dus een technische opleiding volgt, verbaast niemand. De keuze voor het ROC Ter Aa in Helmond wekt evenmin verbazing, de persoonlijke begeleiding op de kleinschalige – maar zeer complete – school spreekt immers veel studenten aan. Een technisch vak leer je echter pas goed in de praktijk, daarom koos Daan de BBL-opleiding voor monteur elektrotechniek. Vier dagen per week is hij druk aan het werk bij A2B Security en 1 dag gaat de jonge techneut naar school. Het snelgroeiende Helmondse bedrijf organiseert en borgt optimaal de veiligheid van woningen en bedrijfspanden, door de installatie van technisch hoogwaardige camera-, toegangscontrole- en brandmeldinstallaties.

SAMENWERKING

A2B-oprichter en -eigenaar Pim van der Linden zat zelf ook op het ROC Ter Aa in Helmond en onderhoudt sinds die tijd goede contacten. Hij hecht veel waarde aan de driehoek opleidingsinstituut, bedrijfsleven en student. “We willen graag investeren in jonge mensen, hen enthousiast maken voor ons mooie vak. Maar vooral ook kennis bijbrengen waar ze verder mee komen in hun loopbaan. Het mooie van A2B Security is dat studenten hier al na korte tijd meedraaien. Dus niet eerst alleen vegen of opruimen, maar al na enkele weken zelf detectiecomponenten monteren en aansluiten.” Het werk bij een hoogwaardig bedrijf als A2B onderscheidt zich van andere banen in de bouw door de schone en veilige werkomgeving. “Onze monteurs staan eigenlijk altijd lekker warm en droog omdat wij in de eindfase van een bouwproject in beeld komen. Het ROC Ter Aa is inmiddels een gewaardeerde ‘hofleverancier’ van gekwalificeerde monteurs voor ons bedrijf.”

GOED BEGELEID

Vakdocent Elektro Chris van de Ven onderschrijft dat graag. “Onze BBL-studenten zijn net 16 als ze hier binnenlopen en blijven vaak 3 jaar bij hetzelfde leerbedrijf. We vinden het als ROC erg belangrijk om te weten dat ze daar goed begeleid worden. Terug op school laten ze elkaar zien wat ze geleerd hebben en brengen wij ze ook algemene vaardigheden bij. Denk daarbij aan vakken als rekenen, Nederlands en het verplichte Burgerschap. Maar we werken ook aan hun sociale skills; humor en respect worden op de bouwplaats nog weleens met elkaar verwisseld maar liggen dichter bij mekaar dan studenten denken.” De samenwerking met de onderwijsinstelling heeft inmiddels geresulteerd in een heus A2B-instructiepaneel met bijbehorend lespakket. “Deze betrokkenheid van bedrijven als A2B Security is van grote waarde voor ons ROC.  We halen de praktijk daarmee letterlijk in huis en stellen ook andere studenten in staat ermee te oefenen.”

 

OOK WERKEN EN LEREN BIJ A2B SECURITY?

A2B Security heeft een aantal permanente plaatsen voor BBL-studenten Elektrotechniek. Ook interesse in werken en leren tegelijk? Kijk op https://www.a2bsecurity.nl/vacatures/ of bel met Pim van der Linden: +316 10 02 21 13.

 

a2b-post-roc-ter-aa-v2

Dit bericht delen met uw netwerk?