Zeg ‘Brandbeveiligingssystemen’ en je zegt ABBS Nederland. Met ruim 300 medewerkers en vestigingen in België, Nederland, Duitsland, Polen en Hongarije, is het van oorsprong Belgische bedrijf toonaangevend in brandbeveiligingssystemen. Sinds 2021 is ABBS onderdeel van de Europese Fire Holding Group met zo’n 1.200 medewerkers in dienst. ABBS Nederland zit aan de Zuid-Willemsvaart in Aarle-Rixtel – Gemeente Laarbeek en slechts 6 km van A2B Security in Helmond vandaan. Een samenwerking tussen beide bedrijven in de beveiligingsbranche kon dus eigenlijk niet uitblijven.
A2B Security is maar wat trots dat samenwerking ook daadwerkelijk van de grond is gekomen. In opdracht van ABBS installeerden we afgelopen jaar diverse beveiligings- en meldinstallaties. Ruud Van de Laar is als projectleider en Erwin Spierings als adviseur nauw betrokken en trekken hierin samen op met Björn van Keppelen en Erwin Kempkens vanuit ABBS. Het betreft doorgaans nieuwbouw van grote logistieke centra en distributiecentra, hoogbouwmagazijnen, foodindustrie of kantoren waar verzekeraars bij brandschade hoge eisen stellen aan effectieve beveiligings- en meldsystemen. Bekende supermarktketens en bedrijven als Swiss Sense, HORNBACH, Sligro, IKEA, vidaXL en Vos Logistics mogen worden gerekend tot de vaste opdrachtgevers van ABBS Nederland. Die ontwerpt voor haar klanten volledig op maat gemaakte professionele brandbeveiligingssystemen die standaard bestaat uit een of meerdere watertanks, pompinstallatie en een ingenieus buizennetwerk voorzien van sprinklers. Sprinklerinstallaties worden gevuld met drinkwater, zodat bacteriën die het leidingwerk van binnenuit kunnen beschadigen geen kans hebben om zich te verspreiden. Dat vermindert tevens de kans op lekkages. Als noodoplossing bij stroomuitval kunnen de systemen ook op een dieselaggregaat draaien.
Veiligheid is ook bij ABBS Nederland volledig en 24/7 in het vizier, of zoals zij het zelf noemen: Prepared for Safety! De installaties moeten vanuit veiligheidseisen zeer regelmatig en professioneel getest en geïnspecteerd worden door gecertificeerde bedrijven. De samenwerking tussen onze bedrijven is met het oog op deze nauwkeurige inspecties behoorlijk intensief. We koesteren deze en zetten dit partnership ook in 2024 graag met al onze kennis en kunde voort!
406685220_851531706981771_1006045901531063066_n

Dit bericht delen met uw netwerk?